Οικονομικά νέα

Εκτύπωση
Ποιοι ανέχονται τις παράνομες κεραίες;
 

Του Γιώργου Κατικά
Δημοτικού Σύμβουλου Δήμου Ρεθύμνης
Δημοτικής Κίνησης Πολιτών
 
Η τεχνολογική εξέλιξη πολλές φορές κρύβει κινδύνους που αν δεν τους αντιμετωπίσουμε έγκαιρα φοβάμαι πως θα αντιμετωπίσουμε πολύ δύσκολες καταστάσεις στο μέλλον. Η βοήθεια που παίρνει ο άνθρωπος μέσα από την ανάπτυξη λογής-λογής τεχνολογικών συστημάτων είναι τεράστια όμως αναρωτηθήκατε ποτέ τι είδους επιβαρύνσεις εγκυμονούν αυτές οι εξελίξεις ;
Θα αναφερθώ σήμερα συγκεκριμένα στο θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και ραδιοφωνικών σταθμών που ξεφυτρώνουν από παντού, παράνομες οι περισσότερες ενώ δεν είναι και λίγες οι περιπτώσεις που χρησιμοποιούν καμουφλάζ οι ιδιοκτήτες τους για να τις περάσουν απαρατήρητες.
Στη πόλη μας τα τελευταία χρόνια διαμορφώθηκε ένα ειδικό πάρκο στη περιοχή του Βρύσινα  προκειμένου να στεγάσει όλες τις κεραίες του Νομού.
Αναρωτιέμαι γιατί δεν είναι μέσα στο πάρκο όλες;
Γιατί οι αρμόδιοι ανέχονται  και κάνουν πως δε βλέπουν τις παράνομα τοποθετημένες κεραίες, οι οποίες είναι πάνω από τα κεφάλια μας και μας βομβαρδίζουν καθημερινά με την ακτινοβολία τους;
Που βασίζονται κάποιοι και δίνουν άδεια για τοποθέτηση νέων κεραιών ακόμα και πάνω από τα σχολεία της πόλη μας;
Πιστεύω ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να παραμένουν αδρανείς οι φορείς της πόλης. Νομίζω πως θα πρέπει να επανεξεταστούν οι άδειες που έχουν δοθεί αν τηρούν τις νέες προδιαγραφές για την καλύτερη υγεία των πολιτών και να καθαρίσει το τοπίο με τις παράνομες κεραίες οι οποίες δυστυχώς δεν είναι λίγες.
Σε δεύτερο χρόνο θα πρέπει να γίνει μία επιστημονική ημερίδα όπου θα πρέπει να μας ενημερώσουν επιστήμονες του χώρου ποιες είναι οι συνέπειες από την ακτινοβολία των κεραιών.Αν το υπάρχον καθεστώς μας παρέχει επαρκή προστασία ή αν οφείλουμε στη δημόσια υγεία μια καλύτερη ρύθμιση.


« επιστροφή στη κατηγορία Θέσεις και απόψεις για το Ρέθυμνο
Rnews.gr Πηγή ενημέρωσης για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.Ενημερωμένο με τα ποιο αξιόλογα νέα της επικαιρότητας που αφορούν την οικονομία,την Ελλάδα,την Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Στο Rnews.gr μπορείται να βρείτε άρθρα που αφορούν ,
το Χρηματιστήριο Χρηματιστηριακά -επενδυτικά νέα,Ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα,νομικά, Λογιστικά-Φοροτεχνικά-νομοθεσίεςόλα τα νέα για τις τράπεζες και τα δάνεια (στεγαστικό δάνειο-επαγγελματικό-καταναλωτικό), οικοδομοτεχνικά,Αναπτυξιακά προγράμματατουρισμός ,τοπία ,Κρήτη , Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι, Ηθη και έθιμα της Κρήτης,Προκηρύξεις θέσεων, οδηγός αγοράς Ρέθυμνο Κρήτη δωρεάν, real estate στο Ρέθυμνο Κρήτη(αγοροπωλησίες)υγιεία ομορφιά, ομοιπαθητική, γυναίκα,μόδα, Προσφορές ασφάλειών αυτοκινήτωνλογιστής Ρέθυμνο , λογιστικό Γραφείο του Γιώργου Κατικά λογιστής, νέα από Ρέθυμνο και πολιτική, ανέκδοτα, όλα τα Καυτά τα πικάντικα τα χαζά και τα αληθινά του Rnews.gr,Παραδοσιακό Ξενοδοχείο,γνωριμίες σχέχεις φλερτ χωρισμός,Σύμβουλοι Επιχειρήσεων,Πρακτορείο Ασφαλειών Ρέθυμνο κρήτη