Οικονομικά νέα
Σφακιανές Πίτες με μυζήθρα και Μέλι

Συστατικά
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι αράτσι (αλάτι)
- 3 κουταλιές τσικουδιά
- 1 ποτήρι νερό (ή ½ ποτήρι νερό και ½ γάλα)
- 10 κουταλιές μυζήθρα μαλακιά Χανιώτικη γαλομυζήθρα καλά στραγγισμένη
Οδηγίες
- Ζυμώνουμε το αλεύρι με το λάδι, το αλάτι, τη τσικουδιά και το νερό και κάνουμε μιά ζύμη μαλακή.
- Τη χωρίζουμε σε 10 κομμάτια, (όσες και οι πίτες που θα κάνουμε) και ανοίγουμε φύλλα διαμέτρου 6-7 εκατοστών.
- Πλάθουμε τη μυζήθρα σε 10 μπαλάκια στο μέγεθος μεγάλου αυγού.
- Τοποθετούμε τη μυζήθρα, (τα μπαλάκια που κάναμε), στο κέντρο του φύλλου.
- Τραβάμε γύρω-γύρω για να σκεπαστεί η μυζήθρα.
- Έτσι θα σχηματιστούν 10 μικρές μπάλες.
- Τις πιέζουμε ανοίγοντάς τις με τον πλάστη για να πάρουν το σχήμα μεγέθους ενός μικρού πιάτου, (15 εκ.).
- Τις ψήνουμε στο τηγάνι με λάδι, γυρίζοντάς τις συχνά για να μήν καούν.
- Τις σερβίρουμε περιχυμένες με μέλι
« επιστροφή στη κατηγορία Κρητική Κουζίνα (συνταγές)
Χρηματιστήριο Αθηνών
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ξινομυζήθρα ή γλυκιά μυζήθρα αλλά πρέπει να είναι καλά στραγγισμένη. Η μυζήθρα πρέπει να είναι καλά στραγγισμένη διαφορετικά το φύλλο τρυπά. Άντε και καλή όρεξη, εγώ πάντως τις έφτιαξα εδώ (μαζί με άλλα σφακιανά φαγητά) και κουζουλαθήκανε οι Κινέζοι.